
Pancakes
Υλικά
- 1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.σούπας ζάχαρη
- 2 κ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
- μισή κ.γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζ. γάλα
- 2 κ.σούπας λιωμένο βούτυρο ή ηλιέλαιο
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 κ.σούπας ηλιέλαιο για το τηγάνι
Εκτέλεση
Προθερμένουμε το φούρνο στους 100 βαθμούς.
Σε ένα μικρό μπολ ανακάτευουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν και το αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολ ανακάτευουμε το γάλα, το βούτυρο (ή το λάδι) και το αυγό να ενωθούν.
Πρόσθετουμε το μίγμα με το αλευρι στο γάλα και ανακάτευουμε ετσι ώστε ίσα να ενσωματωθει με το αλεύρι.
Ζέστενουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.
Ρίχνουμε ένα-ένα τα pancakes στο τηγάνι.
Με το πίσω μέρος ενός κουταλιού απλώνουμε απαλά τα pancakes.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η μία πλευρά και η από πάνω να αρχίσει να κάνει μικρές φουσκάλες.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τον υπόλοιπο χυλό αλείφοντας κάθε φορά το τηγάνι με λίγο λάδι.
Σερβίρετέ τα ζεστά, βάζοντας αναμεσά στις στρώσεις ένα κομματάκι βούτυρο και περιχύνοντας με μέλι ή σιρόπι σφένδαμου ή μαρμελάδα.