1890
To έτος 1890 είναι καθοριστικό για το
ξεκίνημα του μύλου μας. Ο πρώτος νερόμυλος
δημιουργείται στο χωριό Διπόταμος
θέτοντας έτσι τις βάσεις της
μυλωνικής μας πορείας.


ΜΕ ΟΠΟΙΑ ΜΕΣΑ ΔΙΕΘΕΤΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ
ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΤΟ ΣΙΤΑΡΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΕΙ
ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΛΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ
ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ.
1930
Τα δύο αδέλφια Στέφανος και Απόστολος
Τσιασιώτης δημιουργούν έναν επιπλέον
νερόμυλο στο χωριό Άγιοι Απόστολοι Τρικάλων.
Με γαϊδουράκια/άλογα όλοι οι χωρικοί πήγαιναν
τη σοδειά του σίτου που καλλιεργούσαν.
Οι μυλωνάδες παραλάμβαναν το σιτάρι και το
άλεθαν στις μυλόπετρες. Έτσι ο κόσμος
εξασφάλιζε το πολύτιμο για αυτόν ψωμί
όλης της χρονιάς.
Τα μέρη που
είχαν φτιαχτεί
οι νερόμυλοι…
1930
Κήποι της Εδέμ. Παράδεισος επί γης.
Οπωροφόρα δέντρα κάθε λογής εμπλουτίζαν
την ομορφιά του τοπίου. Έτσι ενώ ο κόσμος
ανέμενε το άλεσμα, ξεκουραζόταν παράλληλα
στους ίσκιους των δέντρων. Η ορμή των νερών
έκανε τα ποτάμια διαυγή και καθαρά. Πολλοί
εξ αυτών ψαρεύαν ψάρια και καραβίδες
ενώ άλλοι απλά δροσίζονταν τους
καλοκαιρινούς μήνες.
“Πάμε για άλεσμα
στους Κήπους
της Εδέμ…”


1955
Η ηλεκτρική ενεργεία καθιερώνεται.
Ο Στέφανος Τσιασιώτης, αντιλαμβανόμενος
την ανάγκη για το επόμενο καθοριστικό
βήμα, δημιουργεί έναν αλευρόμυλο
στο χωριό Θεόπετρα στους πρόποδες των
Μετεώρων, σε ένα κομβικό γεωγραφικό
σημείο-διασταύρωση πολλών χωριών
ορεινών και μη.
Ο μύλος εμπλουτίζεται σιγά σιγά με νέα
μηχανήματα ενώ περί το 1980 τη διαχείριση
και τον εκσυγχρονισμό του αναλαμβάνει
ο υιός του Νικόλαος Τσιασιώτης, ο οποίος
μελέτησε την αλευρουργία όπως κανείς άλλος.
Μέγας μυλωνάς και διαγραμματιστής δημιούργησε
το τρίπτυχο που καθορίζει τη μέχρι σήμερα
πορεία μας:
Αγάπη – Γνώση – Ποιότητα.



ΣΗΜΕΡΑ
Μέσω αυτής της στρατηγικής αλλά
και της επιστημονικής πλέον κατάρτισης
των υπόλοιπων στελεχών, ο μύλος
καταφέρνει να παράγει άριστα προϊόντα,
καταξιωμένα στη συνείδηση όλων
των καταναλωτών που τα έχουν επιλέξει.
Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις
που λειτουργούν σήμερα συνδράμουν
στη βελτίωση της ήδη υψηλής ποιότητας
των αλεύρων μας, δίνοντάς μας τη δυνατότητα
να εμπλουτίσουμε περισσότερο
τη γκάμα των παραγόμενων προϊόντων.