Cookies
Υλικά
- 250 γρ. αλεύρι σπιτικό
- 1 φακελάκι baking powder
- 2 βανιλίνες ή 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.σ. κανέλα
- 1 πρέζα αλάτι
- 100-120 γρ. ζάχαρη άχνη (αν τα θέλετε λίγο πιο γλυκά)
- 150 γρ. βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 μεσαία αυγά (50 γρ. το καθένα)
- 100-150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. Βάζουμε το αλεύρι, το baking, το αλάτι, τις βανιλίνες και την κανέλα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε, τη ζάχαρη άχνη. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και τα 2 αυγά χτυπημενα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Παίρνουμε μια γεμάτη κουταλιά της σούπας και πλάθουμε πλακουτσωτά μπαλάκια, στο μέγεθος της παλάμης μας και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Προσοχή να έχουνε αρκετό κενό μεταξύ τους. Ψήνουμε για 15 -18 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε μια σχάρα για τουλάχιστον 15 λεπτά πριν σερβίρουμε.