Ψωμί σπιτικό
Κατηγορία
Ψωμί
Υλικά
- κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΣΠΙΤΙΚΟ
- 1 πρέζα αλάτι λεπτό
- 1/2 λίτρο νερό χλιαρό
- 20 γρ. φρέσκια μαγιά
Εκτέλεση
Ανακατεύετε το αλάτι με το αλεύρι. Διαλύετε τη μαγιά σε λίγο νερό και την προσθέτετε στο αλεύρι. Ανακατεύετε τα υλικά με τις άκρες των δαχτύλων σας και σταδιακά προσθέτετε και το υπόλοιπο νερό, δουλεύοντας πάντα τη ζύμη. Την αφήνετε να σταθεί για 20 περίπου λεπτά, σκεπασμένη με στεγνή πετσέτα. Της δίνετε το σχήμα της αρεσκείας σας και την αφήνετε για 1 ώρα να ανέβει. Ψήνετε το ψωμί, για 1 ώρα ανάλογα με το φούρνο, σε προθερμασμένο στους 220-250°C, ακουμπισμένο σε μια λαδωμένη λαμαρίνα. Το αφήνετε σε μια σχάρα να κρυώσει.