Λαλλάγια Μάνης
Κατηγορία
Συνοδευτικά
Υλικά
- 1 κιλό αλεύρι
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
- 1 κουτ.γλ. αλάτι
- 1 κουτ. γλ. κανέλα
- 1 κουτ.γλ. γαρύφαλλο τριμμένο
- 2 ½ κούπες χλιαρό νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι και τα κανελογαρίφαλα σε ενα μπωλ.
Ρίχουμε το λάδι και ανακατεύουμε με το χέρι .
Ρίχνουμε την μαγιά, το αλάτι, την κανέλα και το γαρύφαλο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
Αφήνουμε σκεπασμένη την ζύμη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια ζύμης σε μπαστούνια και φτιάχνουμε σπιράλ.
Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο ή σπορέλαιο και στραγγίζουμε με το που βγούν απο το τηγάνι σε χαρτί κουζίνας.
Τα λαλάγγια μανιάτικα παραδοσιακά τραγανά με τυρί της Μάνης είναι έτοιμα.
Συνοδεύστε με λευκό ντόπιο τυρί.