
Χειροποίητα ζυμαρικά
Υλικά
- 335 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 3 γρ. αλάτι
- 120 μλ. ζεστό νερό
Εκτέλεση
Σε ενα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι
Προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή, μαλακή ζύμη
Προσθέτουμε νερό αν η ζύμη μας φαίνεται πολύ ξηρή
Σχηματίζουμε μια μπάλα με την ζύμη και την βάζουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια
Ζυμώνουμε για 10 λεπτά, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά
Χωρίζουμε την ζύμη σε 4 κομμάτια για να την δουλέψουμε πιο εύκολα
Χρησιμοποιούμε την μηχανή για μακαρόνια έχοντας τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης σκεπασμένα για να μην στεγνώσουν
Η ζύμη για φρέσκα σπιτικά χειροποίητα μακαρόνια (ζυμαρικά) με σιμιγδάλι χωρίς αυγά είναι έτοιμη.
Βράζουμε τα φρέσκα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 3-5 λεπτά