Recipe image Τραβηχτές πίτες Μάνης

Τραβηχτές πίτες Μάνης

Κατηγορία
Υλικά
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 10 γραμ.ξηρή μαγιά
  • ½ ποτήρι ελαιόλαδο
  • 2 ποτήρια χλιαρό νερό
Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε για να γίνει η ζύμη ελαστική.Την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει, όταν η ζύμη φουσκώσει ρίχνουμε ελαιόλαδο στα χέρια μας και την ξαναζυμώνουμε έτσι ώστε η ζύμη να κάτσει πάλι. Βάζουμε το λάδι στην φωτιά και μόλις κάψει καλά παίρνουμε μια μικρή μπαλίτσα από ζύμη και την τραβάμε απαλά με τις άκρες των δαχτύλων μέχρι να πάρει ένα οβάλ σχήμα. Τις ρίχνουμε στο καυτό λάδι και τις τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσάφι χρώμα.