Recipe image Πασχαλινά κουλούρια

Πασχαλινά κουλούρια

Κατηγορία
Υλικά
  • 9 αυγά – 9
  • 220 γρ. βούτυρο
  • 120 ml γάλα
  • αμμωνία – 1 φακελάκι 35γρ.
  • 3 βανίλιες
  • 1.800 γρ αλευρι για όλες τις χρήσεις σπιτικό
  • 1 κρόκος αυγού για το άλειμμα.
Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο και τα αυγά,  έως ότου το μίγμα ασπρίσει. Σ’ ένα μικρό σκεύος ρίχνουμε το γάλα και το θερμαίνουμε το σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε την αμμωνία και ανακατεύουμε έως ότου λιώσει. Όταν αφρατέψει το μίγμα του βουτύρου με τη ζάχαρη και τα αυγά, το ρίχνουμε σε μια βαθιά λεκάνη. Στη συνέχεια ρίχνουμε στην ίδια λεκάνη το χλιαρό γάλα με τη λιωμένη αμμωνία και ανακατέψτε ελαφρά. Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι σιγά σιγά μαζί με τις βανίλιες. Ανακατεύουμε  ελαφρά και μετά ζυμώνουμε για λίγο. Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά. Στη συνέχεια το πλάθουμε για πολύ λίγο και φτιάχνουμε τα κουλουράκια μας σε ό,τι σχήμα θέλουμε. Τα αλείφουμε μ’ ένα πινέλο με τον κρόκο του αυγού. Τα τοποθετούτμε σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς  για 20-30 λεπτά.