
Μπισκότα με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα
Κατηγορία
Γλυκά
Υλικά
- 190 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις σπιτικό
- 5 γρ baking powder
- 1 πρέζα αλάτι
- 60 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 240 γρ φυστικοβούτυρο
- 100 γρ μαύρη ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 βανίλια
Για την ganache σοκολάτας
- 120 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 120 γρ κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι το baking και το αλάτι.
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το φυστικοβούτυρο, το βούτυρο, τη μαύρη ζάχαρη και ομογενοποιούμε. Χτυπάμε έως ότου το μίγμα να γίνει αφράτο
- Προσθέτουμε τη βανίλια και τα αυγά ένα τη φορά. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180. Στρώνουμε το ταψί μας με μια λαδόκολλα.
- Φτιάχνουμε μπαλάκια των 20 γρ περίπου
- Τα τοποθετούμε μέσα στο ταψάκι μας και με τον αντίχειρα μας πιέζουμε στο κέντρο να κάνουμε μία καλή τρύπα.
- Ψήνουμε μέχρι να χρυσαφίσουν ελαφρά .Μόλις ψηθούνε τα αφήνουμε να κρυώσουνε
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος.
- Μόλις η κρέμα αρχίζει να βράζει την κατεβάζουμε από την φωτιά και την ρίχνουμε πάνω στην σοκολάτ ανακατεύοντας καλά το μίγμα. Αφού αφήσουμε να κρυώσει για 5-10 λεπτά γεμίζουμε τα μπισκότα στο κέντρο.