Recipe image Καλτσούνια

Καλτσούνια

Κατηγορία
Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού βούτυρο φρέσκο
  • 1 λιτρο γάλα
  • 2 φακελάκια μαστίχα
  • 2 βανίλιες
  • 10 γραμ. μαγιά
  • 5 αυγά (μόνο οι κρόκοι)

Για τη γέμιση:

  • 1 κιλό ανθότυρος
  • 3 αυγά ολόκληρα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • λίγος δυόσμος
  • κανέλα
Εκτέλεση

Από το βράδυ διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο γάλα χλιαρό.
Ρίχνουμε το αλεύρι και το υπόλοιπο γάλα και τα ζυμώνουμε.
Τ’ αφήνουμε σκεπασμένα.
Το πρωί προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τις βανίλιες και τη μαστίχα.
Τα ζυμώνουμε πολύ καλά.
Ανοίγουμε φύλλο και το κόβουμε κομμάτια με μεγάλο ποτήρι.
Λιώνουμε το ανθότυρο και προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το δυόσμο και την κανέλα.
Σε κάθε κομμάτι από αυτά που κόψαμε βάζουμε ένα κουταλάκι γέμιση και την κλείνουμε σε σχήμα σφηκοφωλιάς.
Τα πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.